Onderhoud en reparatie

Of een aanhangwagen nou regelmatig gebruikt wordt of niet, net als een auto heeft deze ook onderhoud nodig. Meestal staan ze buiten,blootgesteld aan alle weersomstandigheden en juist daarom is het zaak om de aanhangwagen op regelmatige basis te laten controleren zodat schade, ongelukken en boetes voorkomen kunnen worden. Veilig weggebruik staat voorop! Daarbij; preventief onderhoud werkt kostenbesparend en zal de levensduur van uw aanhangwagen zeker positief beïnvloeden.

Onderhoud en reparatie

Een BOVAG-onderhoudsbeurt geeft zekerheid over de aanhangwagen. Onze deskundige monteurs hebben vele jaren ervaring met onderhoud aan alle soorten aanhangwagens en trailers en weten zodoende exact waar ze naar moeten kijken. Hoewel een APK-keuring in Nederland niet wettelijk verplicht is voor aanhangwagens, wordt bij elke beurt een BOVAG-keuringsrapport gehanteerd, waarbij door middel van een checklist alle door Rijksdienst voor Wegverkeer gestelde eisen gecontroleerd worden. Het is een combinatie van keuring en onderhoud van alle wezenlijke onderdelen van je aanhangwagen. De verschillende onderdelen worden gecontroleerd, waar nodig gedemonteerd en gesmeerd. Bij deze onderhoudsbeurt wordt uitgebreid aandacht besteed aan de oplooprem, assen en chassis, opbouw en verlichting. Na goedkeuring wordt de aanhangwagen voorzien van een speciale BOVAG-sticker waarmee deze mede voldoet aan de Veiligheids Checklist Aannemers (VCA-certificering), een verplichte certificering waarmee bedrijven aan kunnen tonen dat ze veilig werken. Deze sticker is het bewijs voor zowel uzelf als voor de politie en andere autoriteiten dat er regelmatig onderhoud plaatsvindt door een vakman en de garantie dat de aanhangwagen weer veilig en bedrijfsklaar is.

Vinden onze keurmeesters mankementen, dan is het natuurlijk zaak om deze zo snel mogelijk te verhelpen zodat de aanhangwagen weer snel en vooral veilig de weg op kan. Dankzij ons zeer ruime onderdelenmagazijn is dat ook mogelijk en kunnen we de reparatietijd bijzonder kort houden. Vergt de reparatie een langere tijd? In dat geval hebben we een gratis vervangende aanhanger voor u klaar staan.

Gaat er buiten een onderhoudscontrole iets kapot aan uw aanhangwagen? U kunt altijd bellen of langskomen om een onderdeel op te halen. Veelgebruikte onderdelen hebben we altijd op voorraad en zijn los verkrijgbaar. Hele specifieke items kunnen we via een inlogsysteem direct bestellen, die hebben we dan in bijna alle gevallen de volgende dag al in huis. Aangezien wij niet alleen samenwerken met de fabrikanten van de aanhangwagens waar wij dealer van zijn, maar ook met een aantal grote leveranciers van universele onderdelen, kunnen wij een breed assortiment garanderen voor verschillende soorten en merken aanhangwagens die in de afgelopen jaren zijn verkocht, maar ook voor de wat oudere modellen hebben wij passende onderdelen.